Daar waar ik vandaan kom / Basisonderwijs

Daar waar ik vandaan kom

(UCK 2010) is ontwikkeld en uitgevoerd door Jacueline Besemer

Tijdens het project “Daar waar ik vandaan kom”  ontmoetten de kinderen uit verschillende culturen elkaar. Ook keken de kinderen naar zichzelf, hun omgeving en hun achtergrond. Waar kom je vandaan, Wat zijn bij jou thuis en in jouw familie, gewoontes, rituelen, eigenaardigheden en andere bijzondere verhalen.

De kinderen leerden interviewen, tekst schrijven, fotograferen en grafisch vormgeven. De kinderen gingen in gesprek met vaders en moeders, kookten samen en fotografeerden thuis en op school. Van de  teksten, gedichtjes en foto’s hebben de kinderen boekjes gemaakt die werden tentoongesteld in de Stefanus in Overvecht( Utrecht) samen met de voorstelling over Vaders van Annelies van de Berg (UCK).

Bijzonder was de uitwisseling van de kinderen in de klas uit de verschillende culturen met verschillende tradities, ieder met een eigen verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>